Blog Archives

Herba Ubat Darah Tinggi

“ANDA PESAKIT TEKANAN DARAH TINGGI?

Baca Pengakuan Ikhlas Ini Dahulu
   

Kami pasti, sebagai seorang pesakit darah tinggi, anda pasti pernah mengalami salah satu perkara di bawah .

  • Bacaan tekanan darah melebihi 150
  • Selalu sakit kepala yang kadang-kadang tidak tertahan
  • Muntah-muntah
  • Sakit ulu-hati
  • Kadang-kadang mata menjadi kabur
  • Sakit dada dan susah bernafas. tma degupan jantung yang tidak sekata
  • Rasa berdebar-debar yamg tidak semema-mena
  • Malam tidur tak lena, asyik nak ke tandas je
  • Mata makin rabun, badan cepat letih dan sering mengantuk
  • Dah cuba macam-macam penawar, masih tak berkesan
  • Ubatan hospital? Tak yah cakap la, memang dah berplastik telan. Sama jugak, malah makin teruk.

So macam mana ni?

Rasa macam nak bunuh diri pun ada. Astaghfirullah…mengucap banyak2 la …

Allah akan tolong kita selagi kita usaha.

JANGAN RISAU, ANDA DATANG TEPAT MASANYA. RIGHT ON TIME! KAMI ADA UBAT DARAH TINGGI UNTUK ANDA!  

Setiap penyakit pasti ada ubatnya!

Ini bukan kami yang kata, tapi ianya adalah sabda nabi kita!

Sebelum tu..

Mari kita lihat apa kata pesakit darah tinggi setelah mendapatkan formula dari kami ini 

Nampak tak bagaimana bacaan tekanan darah bagi pesakit-pesakit darah ni menurun secara konsisten selepas penggunaan formula ini?

Anda mahukan kembalikan tekanan darah anda seperti mereka?

Sila baca artikel ini sehingga habis 

Beberapa komplikasi yang mungkin akan dihadapi oleh pesakit darah tinggi adalah:

  • Serangan sakit jantung
  • Angin Ahmar
  • Lemah jantung
  • Kegagalan buah pinggang
  • Retinopathy yang boleh menyebabkan buta

AMARAN!

Jika anda terus membiarkan paras bacaan tekanan darah anda lebih tinggi dari paras normal, bersedialah untuk terima penyakit-penyakit yang berpotensi seperti dinyatakan di atas.

Fuh, ngeri betul kalau baca fakta-fakta ni semua kan?

Bayangkan kalau anda berada di tahap kronik(nauzubillah), pastinya ianya semakin sukar untuk dihadapi.

 

Tahukah anda?

5.8 juta daripada rakyat Malaysia termasuk anda menghidap penyakit darah tinggi?

Statistik di atas sekali gus menjadikan Malaysia di antara negara paling ramai penghidap masalah tekanan darah tinggi.

Anda juga mungkin termasuk dalam statistik ini!

Angka ini sangat menakutkan kita. 

MEMPERKENALKAN, TEH HERBA TRIPLE-T
(Diasaskan Oleh Dr. Azlan – Pakar Toksikologi

APA ITU TRIPLE-T?

TRIPLE-T merupakan satu-satunya teh herba yg di formulasikan dari herba-herba tempatan yang mana telah menjalani kajian saintifik selama 7 tahun! Pengasas produk ini ialah Dr Azlan, yang merupakan seorang pakar toksikologi.

  • Triple-T juga kaya antioksidan & 100% herba semulajadi.
  • Triple-T sangat-sangat disarankan untuk mereka yang mempunyai masalah kencing manis, darah tinggi dan kegagalan buah pinggang, serta mereka yang ingin menjaga kesihatan.
  • Triple-T juga sesuai diamalkan sebagai minuman kesihatan seisi keluarga.

Triple-T telah melalui kajian saintifik Research & Developement (R&D) oleh pakar toksikologi dan terapi makanan Dato’ Asst. Prof. Dr. Norazlanshah lebih 7 tahun.  

Ia terbukti berkesan secara saintifik dan tidak toksik kepada badan. 

Secara asasnya, Triple-T adalah teh herba 3 tindakan (Triple Action Tea) 
– Membantu Mencuci Organ – Cellular Detox
– Membantu Memulihkan Sel Hati & Buah Pinggang
– Membantu Menghapuskan Sel Lemak Merbahaya.

Kandungan Herba Aktif Dalam Triple-T.

Triple-T terdiri daripada gabungan 3 jenis herba tempatan yang telah diuji tahap keselamatannya.

Setiap daripada bahan yang digunakan dalam Triple-T mempunyai fungsi dan kebaikkannya tersendiri.

Berikut adalah senarai ringkas fungsi dan kegunaan bahan yang digunakan.
 

DAUN FICUS (Mas Cotek) 
Membantu melindungi hati dan ginjal serta menghasilkan sel-sel organ dalaman yang lebih sihat.
Ia juga sangat berkesan dalam mengawal gula dan tekanan darah secara efektif

DAUN STAMINEUS (Misai Kucing)
Membantu mencuci dan mengeluarkan toksin dalam badan.
Melawaskan pembuangan air kecil dan mencairkan batu karang.

.


Daun Teh Hijau
Kandungan bahan aktifnya membantu menghalang penukaran karbohidrat kepada gula.
Sumber antioksidan terbaik yang meningkatkan metabolisme badan serta mengurangkan stress.
Ia juga menstabilkan tekanan darah, menyihatkan jantung, membunuh sel-sel kanser serta mengurangkan paras kolestrol jahat selain membantu dalam penjagaan kesihatan kulit.

 Siapakah sebenarnya Dr Azlan ini?

Untuk makluman anda, Dr Azlan merupakan seorang pakar dalam kajian toksikologi herba dan pemakanan & keselamatan makanan dari Universiti Awam Malaysia.

Beliau pernah memenangi pelbagai anugerah daripada penyelidikan dan pembangunan produk berasaskan herba di antaranya adalah Ekspo Teknologi Malaysia, MTE 2011 (pemenang pingat emas), IIRIE 2011 (anugerah khas & pemenang pingat Perak), Teknologi Reka Cipta dan Inovasi Expo, ITEX 2011 (anugerah khas, pemenang pingat emas & pemenang pingat Perak).

Dalam penyelidikan yang Dr Azlan jalankan, beliau hanya menggunakan sumber  alami dari tumbuh-tumbuhan yang ada di negara kita Malaysia yang tercinta ini.

Dan hasil yang ditemui memang menakjubkan.

Siapa sangka negara kita sebenarnya banyak sumber alami untuk diketengahkan dalam bidang perubatan.

Kos penyelidikan selama 7 tahun ini telah menelan belanja beratus ribu ringgit!

Ya, RATUS RIBU RINGGIT dengan masa 7 TAHUN untuk dapatkan formula in!

Tak percaya?

Ok di sini kami sertakan beberapa geran yang Dr Azlan perolehi untuk menjalankan kajian.

Nak buat satu-satu kajian ni bukannya mengambil sehari dua.

Ianya mengambil masa yang lama dan menelan belanja kos yang tinggi.

See?

Anda nampak kan bukan senang dan mudah nak dapatkan formula ni.

Ratusan ribu ringgit dan bertahun-tahun kajian dibuat barulah dapat formula ini.
 
Alhamdulillah, setelah menghadapi pelbagai onak dan duri, Dr Azlan dan team beliau berjaya menghasilkan formula yang berkesan untuk membantu masalah sakit buah pinggang anda.

Ini hasil result yg diperolehi setelah 7 tahun kajian dibuat. Anda boleh baca bahagian conclusion di mana formula Dr Azlan ini berpotensi untuk regenerate sel hati & buah pinggang yang dah rosak dan seterusnya membantu pesakit-pesakit kencing manis, darah tinggi, gout, dan juga hemodialisis

Mari kita lihat apa kata pesakit darah tinggi yang dah gunakan formula  Ubat Darah Tinggi Triple-T hasil kajian Dr Azlan ni. 

  

Perlukah stop atau kurangkan ubat doktor semasa mengambil Triple-T?

Saranan kami, jangan terus berhenti pengambilan ubat doktor secara mendadak.

Mengenai hal ini anda perlu dapatkan nasihat daripada doktor anda. Anda dinasihatkan berhenti/kurangkan ambil ubat atau pun dialisis hanya dengan rekomendasi daripada doktor sahaja.

Sila lihat testimoni mereka yang dah berjaya kurangkan ataupun stop pengambilan ubat dengan recommendation dari doktor sendiri.

 

PERHATIAN : Sekiranya anda ambil apa-apa ambil ubat hospital, anda perlu kena jarakkan pengambilan dengan TripleT ni dlm 1-2 jam. Jangan ambil sekaligus nanti TripleT kurang berkesan.

Cara pengambilan Triple-T seperti berikut:

  • Rebus 1 uncang Triple-T ke dalam 500-1000 ml air sehingga panas menggelak & then off api.
  • Biarkan at least 20-30 minit or lebih. Tunggu sehingga suam/sejuk baru minum.
  • Minum tanpa sebarang campuran gula.
  • Amalkan setiap hari, tak kisah berapa kali sehari.
  • Minum sikit2, tengok dulu mcm mana. Untuk permulaan 3 – 5 hari pertama anda limitkan 500ml je dulu sehari. Kalau kencing semua ok teruskan dgn 750 sehari, then baru 1 liter.
  • Untuk pesakit yang ada buah pinggang, limitkan maksimum 200-300 ml sahaja sehari
  • Seeloknya minum sebelum makan

1 kotak TripleT ni ada 28 uncang. Sehari guna 1 uncang. Jadi, 1 kotak boleh digunakan lebih kurang selama sebulan

Berapa lama untuk baru nampak kesan?
 
Tiada tempoh spesifik , cuma berdasarkan pengalaman pengguna Triple-T, kesan positif boleh dilihat dalam tempoh 2 bulan pertama.
 
Apa yang pasti, analisis Dr Azlan menunjukkan bahawa campuran herba pada Triple-T berupaya untuk membantu mereka yang ada masalah darah tinggi.

Penemuan ini mencadangkan supaya campuran herba Triple-T dimasukkan ke dalam amalan minuman harian kerana potensinya dalam regenerasi sel-sel yang rosak dan seterusnya membantu mereka yang ada masalah kesihatan.

Healing Crisis (Krisis Penyembuhan)
Dalam proses awal pengambilan TRIPLE-T ini, tubuh badan manusia akan mengalami tindak balas positif yang dinamakan healing crisis. 

Healing crisis ini biasa berlaku apabila menggunakan bahan semulajadi kerana ia akan bertindak membuang kesan-kesan dari pengambilan ubatan sintetik atau makanan yang mengandungi kimia berbahaya.

Antara kemungkinan tindak balas healing crisis yang dialami adalah seperti:

  • Pembuangan najis dan kencingan lebih lawas dari biasa
  • Berdebar
  • Letih
  • Sakit tekak
  • Sakit sendi
  • Loya dan demam
  • Pening kepala
  • Atau sakit di bahagian-bahagian tertentu

Antara testimoni healing crisis yang biasa terjadi semasa di awal pengambilan Triple-T.

Tempoh healing crisis ini biasanya sekitar 1-2 minggu pertama dan ianya ON OFF, bukannya sepanjang masa. 

Tempoh healing crisis ini berbeza mengikut individu. Jika keadaan ini berlaku, pengambilan TRIPLE-T mestilah diteruskan kerana ini merupakan reaksi positif badan ke arah pemulihan. Jika terlalu kuat kurangkan dos pengambilan Triple-T.

Ragu-ragu dengan tahap keselataman Triple T?

Untuk makluman anda, Triple-T telah berada di pasaran sejak tahun 2014 lagi.

Pada tahun 2015 Triple-T telah lulus saringan pertama oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) untuk berada di bawah kategori produk semulajadi dalam kategori tradisional.  

Fasa awal pengkelasan produk Triple T

Dua tahun kemudian pula, yakni pada tahun awal tahun 2017, Triple-T telah lulus ujian terakhir untuk mendapat nombor pendaftaran daripada KKM.

Selain mempunyai nombor pendaftaran KKM, Triple-T juga telah berdaftar dengan NPRA (National Pharmaceutical Regulatory Agency) dan mempunyai pelekat hologram khas dari KKM.   

Anda juga boleh mengesahkannya di website NPRA  berikut. Gunakan carian keyword “Triple-T”.  http://npra.moh.gov.my/

No. pendaftaran KKM Produk Triple-T di website NPRA

Pelekat hologram dari KKM

Sepanjang tempoh 3 tahun ini, produk Triple-T telah diberikan pemantauan yang begitu ketat di bawah di bawah seliaan KKM.   

Nampak tak, bukan senang KKM nak luluskan produk kesihatan di bawah kategori herba ni, setelah 3 tahun barulah KKM  berpuas hati dan memberikan kelulusan nombor pendaftaran MAL, pelekat hologram dan pendaftaran di website NPRA.  

Jadi ini bermakna : 

  • Triple-T adalah SELAMAT untuk diminum semua peringkat umur.
  • Triple-T telah MEMENUHI & LULUS SEMUA UJIAN yang ditetapkan oleh pihak KKM.
  • Triple-T BERDAFTAR dengan KKM dengan no MAL1612004TC.

 

So macam mana, still was-was nak cuba? 
Masih kata yang formula ni tak berkesan & tak berbaloi?
 
Terpulang pada anda,

kalau anda rasa KESIHATAN ANDA tidak penting, TOLONG JANGAN BELI! 

Kepada yang pentingkan kesihatan & ingin menikmati rasa sihat seperti orang lain klik di sini segera

 

Beberapa keratan akhbar mengenai formula Triple-T ini.

Berapa anda sanggup labur untuk kesihatan anda? 

RM1k? rm10k? rm100k?
 
Sebenarnya nilai kesihatan anda tak ternilai.
 
Jika sakit, maka lumpuhnya kudrat kita untuk menyara keluarga dan terputus segala mata pencarian.
 
Bila diserang penyakit. bukan hanya kita sahaja yang susah, malah kita juga secara tak langsung telah menyusahkan anak-anak dan pasangan kita.
 
Nak ke anda menjadi beban kepada orang lain?
 
Adakah anda suka melihat orang lain bersedih dan bersusah payah kerana kedegilan anda untuk mencuba formula yang terbukti berkesan ini?

Berikut merupakan pelaburan untuk kesihatan  & kebahagian anda serta keluarga anda.

Seperti yang tertera pada gambar di atas, harga pasaran bagi satu kotak TRIPLE-T ini adalah RM180 + RM10 Kos penghantaran = RM190.

Ya, pelaburan anda untuk kesihatan anda dan kesejahteraan keluarga anda hanya RM190 sebulan. Bagi kami, ianya sudah cukup murah.

Apalah sangat RM190 ni kalau nak dibandingkan dengan kesakitan & kesusahan yang anda alami sekarang ni. 

Anda rasa ianya rasa mahal?

OK kami nak bagitau anda ni, jika anda seorang pesakit darah tinggi, anda sebenarnya berpotensi besar untuk mengalami masalah strok, sakit jantung, kencing manis, kegagalan buah pinggang da kematian!

Bukan itu sahaja, malah…

Darah tinggi merupakan PEMBUNUH SENYAP bagi anda!

 


Seperti yang anda lihat, salah satu komplikasi tekanan darah tinggi adalah kegagalan buah pinggang.

Anda nak tau berapa kos rawatan dialisis ? Mari kami tunjukkan

Tu diaaa, RM2000 sebulan!  

Inilah harga yang perlu anda bayar kalau tak ambil tindakan segera hari ini. Kalau nak bandingkan dengan Triple-T ni just RM190 apa lah sangat kan?

Anda masih nak kata  formula ni tak boleh dipercayai? 

Nah, kami sajikan lagi testimoni pengguna Triple-T buat anda 

Tunggu apa lagi, dapatkan Triple-T sekarang juga!

Ops,  Tunggu Sekejap!

Memandangkan anda mempercayai formula Dr Azlan ni, kami ada tawaran hebat kalau anda buat tempahan hari ini.

Jika anda bertindak untuk buat tempahan sekarang, kami ada  tawaran hebat buat anda.

Tawaran ini akan tamat pada BILA-BILA MASA SAHAJA.

  • 4 kotak tahan sehingga 4 bulan penggunaan (112 hari)
  • RM360 / 112 hari = Anda hanya berbelanja RM3.20/hari sahaja untuk minuman kesihatan.
  • Tidakkah Harga Itu Terlalu Murah dan Tak Masuk Akal ?
  • PERCUMA Penghantaran Bernilai RM10
  • Harga asal kesemua di atas adalah (RM180 x 4 kotak) + (RM10 Pos) = RM730!
  • Tapi anda bayar RM360 sahaja!   Anda jimat sebanyak RM370, diskaun sehingga 50%.

Jika anda tak berminat dengan tawaran di atas , boleh pilik pakej lain di bawah

Pakej A
Total 4 Kotak
RM360
Pos Percuma
 Jimat Sebanyak RM370

.

Pakej B
Total 2 Kotak
RM200
Pos Percuma
Jimat Sebanyak RM170

.

Pakej C
Total 1 Kotak
RM140
Pos RM10

P/S : Anda masih membaca sehingga kini? Tapi masih belum mahu bertindak? Masih ingatkah impian anda untuk kekal sihat dan dalam masa yang sama tidak mahu penyakit menyerang lagi ? Inilah masanya untuk anda merealisasikan semua impian. Lakukan pelaburan sekarang juga.

P/S/S : Keputusan masih di tangan anda, kami telah sampaikan berita gembira untuk anda bagaimana cara untuk membantu masalah anda. Hanya menunggu anda buat tindakan bijak.



Cara Menurunkan Tekanan Darah Tinggi

Penyakit darah tinggi atau Hypertension adalah penyakit yang sangat biasa dihadapi oleh masyarakat kita hari ini.

Menurut kajian, 32 peratus penduduk Malaysia mempunyai masalah darah tinggi dan 37 peratus adalah dalam peringkat awal penyakit darah tinggi (pre-hypertension).

Menurut Panduan Praktis Klinikal (CPG) yang dikeluarkan oleh KKM, darah tinggi adalah keadaan dimana tekanan darah sistolik melebihi 140mmHg dan tekanan darah diastolik melebihi 90mmHg dengan mengambil bacaan sekurang-kurangnya dua kali dalam dua lawatan oleh doktor.

Bagi pesakit yang mengidap masalah darah tinggi , doktor akan memberikan preskripsi ubat-uabat untuk mengawal tekanan darah tinggi.

Pesakit sebenarnya boleh mengawal darah tinggi dengan mengubah cara hidup dengan senaman dan makanan yang betul setiap hari.

Terdapat kajian yang dijalan kan oleh National Institute of Health, USA pada tahun 1997 yang menunjukkan pengawalan darah tinggi boleh dilakukan dengan makan makanan.

Kajian ini dipanggil ‘DASH’ diet yang bermaksud “Dietary Approach to Stop Hypertension” yang bermaksud pendekatan pemakanan untuk mengawal darah tinggi.

Hasil kajian ini mendapati tekanan darah dapat diturunkan dengan baik seakan-akan makan ubat darah tinggi.

Hasilnya akan mula dilihat selepas dua minggu mengamalkan pemakanan dengan cara ini dan kesannya sehingga lapan minggu tanpa mengira jantina, kaum atau tekanan darah asal.

Pemakanan dengan kaedah DASH ini memberikan serat yang tinggi, zat kalsium, magnesium dan potassium yang terbukti dengan kajian lain membantu menurunkan tekanan darah. Ia juga rendah dengan lemak tepu dan lemak ‘trans’.

Kaedah DASH ialah dengan makan 8 ke 10 hidangan buah-buahan seperti epal, oren, pear dan sebagainya yang digabungkan dengan makan sayuran-sayuran seperti seleri, kobis bunga, brokoli, kacang buncis, salad, asparagus, kobis dan sebagainya.

Pada tahun 2000 kajian lanjut pemakanan dengan kaedah DASH ini dibuat dengan mengkaji samada mengurangkan garam dalam makanan dapat menurunkan tekanan darah dengan lebih baik lagi.

Hasil kajian mendapati garam berlebihan dalam makanan menyebabkan peningkatan tekanan darah kerana air disimpan oleh buah pinggang yang menyebabkan peningkatan jisim  air dalam badan yang meningkatkan tekanan darah.

Garam juga menyebabkan saluran darah kecil mengecut yang meningkat tekanan darah. Dalam kajian ini mendapati mengawal jumlah garam dalam makanan akan lebih menurunkan tekanan darah berbanding dengan kajian sebelumnya..

Bagi memberikan keberkesanan secara menyeluruh, mereka yang ada masalah darah tinggi boleh amalkan tips-tip di bawah 

1. Berhenti Pengambilan Gula Dalam Minuman

Menurut Dr Norman Norawi, gula ada racun utama bagi semua manusia tak kira sama ada yang ada kencing manis atau pun tidak.
Oleh itu, perkara utama dalam mengatasi kencing manis adalah semua pesakit kencing manis hendaklah berhenti terus dari pengambilan gula putih. 
 .
.

2. Jika ingin rasa manis, gantikan gula dengan pemanis  semulajadi

Antara pemanis semula jadi yang lebih sihat bagu menggantikan gula adalah madu, gula palma, sirap maple, dan stevia.

Walaupun pemanis ini dikatakan lebih sihat berbanding gula putih, namun pengambilannya masih perlu dihadkan.

.

3. Amalkan sayur yang banyak dalam makanan seharian

Bila bercerita tentang sayuran hijau, salad dan ulam adalah yang pertama muncul difikiran. Tetapi tidak salah untuk anda mencuba sayuran yang lain seperti kailan atau bayam.

Kedua-duanya bagus untuk kesihatan, enak dan rendah karbohidrat. Selain dimakan segar, sayur-sayur ini boleh dimasak atau dipanggang.

Sayuran ini mampu menambahkan warna, rasa, dan tekstur pada hidangan.

Pilihlah sayuran yang enak serta rendah karbohidrat seperti cendawan, bawang, terung, tomato, kubis brussel dan labu yang rendah karbohidrat seperti timun jepun.

 

4. Minum jus sayur & buah bersama patinya tanpa gula

Air kosong atau air masak itu bagus untuk anda, tetapi ia akan lebih menarik jika air tersebut mempunyai elemen buah-buahan dan sayuran.

Potong lemon atau timun dan masukkan ke dalam minuman, atau pun masukkan kiub ais yang berperisa ke dalam minuman anda.

Jika anda suka minum teh ais, anda boleh masukkan lemon atau  batang kulit kayu manis ke dalam teh anda. Bukan sekadar rendah karbohidrat, minuman ini juga mampu membantu anda untuk kekal kenyang dan tidak sentiasa kelaparan.

5. Amalkan Lemak Sihat & Elakkan Lemak Trans

Lemak trans (trans fat) merupakan antara faktor utama yang menyebabkan peningkatan kolesterol dalam darah dan seterusnya menyebabkan saluran darah tersumbat sehinggang mengakibatkan peningkatan tekanan darah.

Ianya juga meningkatkan serangan jantung yang akhirnya boleh menyebab kematian.

Lemak yang bagus untuk diamalkan boleh didapati daripada minyak zaitun, buah avokado dan lemak ikan. 

Pesakit tekanan darah tinggi juga kena kurangkan makan protein haiwan dari sumber daging merah (lembu, kambing) dan seafood (udang, ketam, sotong). 

Pengambilan protein haiwan yang berlebihan akan membebankan organ dalaman badan untuk bekerja dan mengepam darah.

.

6. Amalkan teh herba Triple-T untuk dapatkan khasiat herba terpilih 

 
 
TRIPLE-T merupakan satu-satunya teh herba yang di formulasikan daripada herba-herba tempatan yang mana telah menjalani kajian saintifik selama 7 tahun dan hasil kajiannya diiktiraf pada peringkat antarabangsa!
Pengasas produk ini ialah Dr Azlan, seorang yang pakar dalam bidang toksikologi. 
Triple-T mengandungi gabungan herba terpilih iaitu O.stamineus, F. deltoidea dan C.sinensis.
Setiap daripada bahan yang digunakan dalam Triple-T mempunyai fungsi dan kebaikkannya tersendiri. 
.
Secara asasnya, Triple-T adalah teh herba 3 tindakan (Triple Action Tea) 
  • Membantu Mencuci Organ – Cellular Detox
  • Membantu Memulihkan Sel Hati & Buah Pinggang
  • Membantu Menghapuskan Sel Lemak Merbahaya.

Triple-T telah melalui kajian saintifik R&D oleh pakar toksikologi dan terapi makanan  Dato’ Asst. Prof. Dr. Norazlanshah lebih 7 tahun.  

Ia terbukti berkesan secara saintifik dan tidak toksik kepada badan

  • Triple-T juga kaya antioksidan & 100% herba semulajadi.
  • Triple-T sangat-sangat disarankan untuk mereka yang mempunyai kerosakan hati dan buah pinggang sertamereka yang mempunyai berat badan berlebihan.
  • Triple-T juga sesuai diamalkan sebagai minuman kesihatan.

Berikut kami paparkan beberapa pengalaman pesakit tekanan darah tinggi yang telah mengamalkan Triple-T Dr Azlan ini dan tips-tips di atas.

Semua testimoni yang dipaparkan di atas ini adalah real, bukannya rekaan semata-mata.

Keberkesanan formula Dr Azlan ini telah dibuktikan secara saintifik, bukan hanya sekadar testimoni.

Namun begitu, kesannya sudah semestinya berbeza-beza bagi setiap individu.

Berapa anda sanggup labur untuk kesihatan anda?

RM1k? rm10k? rm100k?

Sebenarnya nilai kesihatan anda tak ternilai.

Jika sakit, maka lumpuhnya kudrat kita untuk menyara keluarga dan terputus segala mata pencarian.

Bila diserang penyakit. bukan hanya kita sahaja yang susah, malah kita juga secara tak langsung telah menyusahkan anak-anak dan pasangan kita.

Nak ke anda menjadi beban kepada orang lain?

Adakah anda suka melihat orang lain bersedih dan bersusah payah kerana kedegilan anda untuk mencuba formula yang terbukti berkesan ini?

Berikut merupakan pelaburan untuk kesihatan  & kebahagian anda serta keluarga anda.

Seperti yang tertera pada gambar di atas, harga pasaran bagi satu kotak TRIPLE-T ini adalah RM180 + RM10 Kos penghantaran = RM190.

Ya, pelaburan anda untuk kesihatan anda dan kesejahteraan keluarga anda hanya RM190 sebulan. Bagi kami, ianya sudah cukup murah.

Apalah sangat RM190 ni kalau nak dibandingkan dengan kesakitan & kesusahan yang anda alami sekarang ni.

 

Anda rasa mahal?

OK kami nak bagitau anda ni, jika anda seorang pesakit darah tinggi, anda sebenarnya berpotensi besar untuk mengalami masalah strok, sakit jantung, kencing manis, kegagalan buah pinggang da kematian!

Darah tinggi merupakan PEMBUNUH SENYAP bagi anda!

.
.

Seperti yang anda lihat, salah satu komplikasi tekanan darah tinggi adalah kegagalan buah pinggang. Anda nak tau berapa kos rawatan dialisis ?

Mari kami tunjukkan

Tu diaaa, RM2000 sebulan!

Inilah harga yang perlu anda bayar kalau tak ambil tindakan segera hari ini. Kalau nak bandingkan dengan Triple-T ni just RM190 apa lah sangat kan?

Ragu-ragu dengan tahap keselataman Triple T?

Untuk makluman anda, Triple-T telah berada di pasaran sejak tahun 2014 lagi.

Pada tahun 2015 Triple-T telah lulus saringan pertama oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) untuk berada di bawah kategori produk semulajadi dalam kategori tradisional.

Fasa awal pengkelasan produk Triple T

Dua tahun kemudian pula, yakni pada tahun awal tahun 2017, Triple-T telah lulus ujian terakhir untuk mendapat nombor pendaftaran daripada KKM.

Selain mempunyai nombor pendaftaran KKM, Triple-T juga telah berdaftar dengan NPRA (National Pharmaceutical Regulatory Agency) dan mempunyai pelekat hologram khas dari KKM.

No. pendaftaran KKM Produk Triple-T di website NPRA

Anda juga boleh mengesahkannya di website NPRA berikut. Gunakan carian keyword “Triple-T”. http://npra.moh.gov.my/

Surat permohonan sijil KKM

 

Pelekat hologram dari KKM

Sepanjang tempoh 3 tahun ini, produk Triple-T telah diberikan pemantauan yang begitu ketat di bawah di bawah seliaan KKM.

Nampak tak, bukan senang KKM nak luluskan produk kesihatan di bawah kategori herba ni, setelah 3 tahun barulah KKM berpuas hati dan memberikan kelulusan nombor pendaftaran MAL, pelekat hologram dan pendaftaran di website NPRA.

Jadi ini bermakna :

  • Triple-T adalah SELAMAT untuk diminum semua peringkat umur.
  • Triple-T telah MEMENUHI & LULUS SEMUA ujian yang ditetapkan oleh pihak KKM.
  • Triple-T BERDAFTAR dengan KKM dengan no MAL1612004TC.

So macam mana, still was-was nak cuba?
Masih kata yang formula ni tak berkesan & tak berbaloi?

Terpulang pada anda,

kalau anda rasa KESIHATAN ANDA tidak penting, TOLONG JANGAN BELI!

Kepada yang pentingkan kesihatan & ingin menikmati rasa sihat seperti orang lain klik di sini segera

Jika ragu-ragu, ami sajikan lagi testimoni pengguna Triple-T buat anda

 

Tunggu apa lagi, dapatkan Triple-T sekarang juga!

Ops,  Tunggu Sekejap.

 

Memandangkan anda mempercayai formula Dr Azlan ni, kami ada tawaran hebat kalau anda buat tempahan hari ini.

Jika anda bertindak untuk buat tempahan sekarang, kami ada  tawaran hebat buat anda.

Tawaran ini akan tamat pada BILA-BILA MASA SAHAJA.

  • 4 kotak tahan sehingga 4 bulan penggunaan (112 hari)
  • RM360 / 112 hari = Anda hanya berbelanja RM3.20/hari sahaja untuk minuman kesihatan.
  • Tidakkah Harga Itu Terlalu Murah dan Tak Masuk Akal ?
  • PERCUMA Penghantaran Bernilai RM10
  • Harga asal kesemua di atas adalah (RM180 x 4 kotak) + (RM10 Pos) = RM730!
  • Tapi anda bayar RM360 sahaja!   Anda jimat sebanyak RM370, diskaun sehingga 50%.

Jika anda tak berminat dengan tawaran di atas , boleh pilik pakej lain di bawah

Pakej A
Total 4 Kotak
RM360
Pos Percuma
 Jimat Sebanyak RM370

 

Pakej B
Total 2 Kotak
RM200
Pos Percuma
Jimat Sebanyak RM170
Pakej C
Total 1 Kotak
RM140
Pos RM10
Jimat RM50


Tanda Tanda Darah Tinggi & Cara Atasinya

Darah Tinggi Pembunuh Senyap

Bagaikan api dalam sekam, begitulah perumpamaan paling tepat digunakan untuk penyakit darah tinggi kerana memudaratkan pesakit tanpa disedari penghidapnya seperti sakit jantung, strok dan kegagalan buah pinggang, apatah lagi  bagi individu yang tidak menjalani kehidupan yang sihat.

Di Malaysia, 33% daripada mereka yang berusia lebih 30 tahun yang di soal selidik menghidap hipertensi atau tekanan darah tinggi, yang mana daripada kumpulan itu, hanya 23 peratus diberikan preskripsi ubat untuk menangani masalah berkenaan tetapi hanya enam peratus daripada pesakit (yang mengambil ubat) dapat mengawal tekanan darah mereka.

Statistik Mengenai Darah Tinggi

Mengikut Persatuan Hipertensi Malaysia pada 2008, sebanyak 80 peratus daripada seramai 2.8 juta rakyat Malaysia tidak sedar mereka menghidap darah tinggi. 

Kini setelah 10 tahun berlalu, statistik tersebut bukan semakin menurun, sebaliknya semakin ramai menghidap penyakit ini dan ianya amat membimbangkan.

Statistik terkini pada tahun 2018 menunjukkan a 5.8 juta daripada rakyat Malaysia menghidap penyakit darah tinggi!Ramai Tidak Sedar Ada Darah tinggi

Pengidap darah tinggi kebanyakkannya tidak mengalami sebarang gejala. 

Salah satu sebab mengapa penyakit darah tinggi `diabaikan’ ialah kerana ia langsung tidak menunjukkan sebarang gejala `menakutkan’ yang dapat dilihat dengan mata kasar.

Pada masa yang sama, ia juga mengambil masa bertahun-tahun untuk meninggalkan kesan kepada penghidapnya.

Justeru, tidak hairanlah jika kita `kurang berminat’ untuk mempedulikan bacaan tekanan darah setiap kali menjalani pemeriksaan doktor. Malah, rata-rata juga beranggapan bahawa darah tinggi atau dalam istilah perubatannya, hipertensi ini bukanlah satu ancaman kepada kesihatan.

Berikut kami berikan beberapa simptom yang mungkin berkait rapat dengan masalah darah tinggi. Simptom-simptom ini mungkin tidak tepat 100% , namun ianya berguna sebagai langkah awal dan merawat dan mencegah masalah darah tinggi.

1. Sakit kepala.Salah satu tanda yang jelas adalah sakit kepala. Apabila darah dalam saraf bergerak terlalu laju, ia akan menyebabkan anda sakit kepala. 

Kadang-kadang seseorang itu hanya mengalami gejala yang tidak spesifik seperti sakit kepala atau pening kepala. Sakit kepala boleh berlaku dalam kes tekanan darah tinggi.

Selalunya ianya berlaku di waktu pagi, bahagian belakang kepala dan rasa berdenyut (bergantung kepada tahap keterukan tekanan darah tinggi)

2. Hidung berdarah.Tekanan darah yang tinggi yang serius akan membuatkan hidung anda berdarah secara tiba-tiba.

3. MuntahSistem penghadaman yang tidak betul akan membuatkan anda merasa loya dan muntah. Tetapi tanda ini juga sering dikaitkan dengan tekanan darah yang tinggi ia melibatkan saraf dalam badan anda.

4. Sesak Nafas Saluran darah pada paru-paru akan terjejas sekiranya anda mengalami darah tinggi dan membuatkan anda sesak nafas.

5. KebasSekiranya darah dalam saraf anda tidak bergerak atau tersumbat anda akan kerap merasa kebas pada kaki dan tangan.

6. Pandangan KaburKesan daripada sakit kepala yang kerap akibat darah tinggi boleh mengakibatkan penglihatan anda menjadi kabur. Adakah anda pernah melalui tanda-tanda seperti berikut?

Cara Menurunkan Tekanan Darah Tinggi 

Menurut Dr Azlan, perubahan gaya hidup memberi impak besar kepada kemerosotan tahap kesihatan manusia. Fakta paling nyata memperlihatkan penduduk negara Malaysia menduduki tangga pertama bagi masalah kegemukan di dunia.

Mereka juga berisiko menghidap penyakit tiga serangkai seperti sakit kencing manis, buah pinggang, dan tekanan darah tinggi. Umum mengetahui herba adalah tumbuhan yang mengandungi pelbagai khasiat dari aspek perubatan.Ketahui cara menurunkan tekanan darah tinggi dengan betul untuk kesejahteraan hidup anda..
Bagi merawat masalah darah tinggi anda ini, Dr Azlan dan beberapa penyelidik lain telah menjalankan kajian selama 7 tahun bagi mencari formula terbaik merawat masalah anda itu. 7 tahun?

Ya, 7 tahun, bukannya 7 bulan, atau 7 minggu , apatah lagi 7 hari!

Berikut kami paparkan maklum balas beberapa pesakit darah tinggi yang telah mendapat reaksi positif selepas menggunakan formula Dr Azlan ini.

Apa itu Triple-T?

TRIPLE-T merupakan satu-satunya teh herba yg di formulasikan dari herba-herba tempatan yang mana telah menjalani kajian saintifik selama 7 tahun.
Pengasas produk ini ialah Dr Azlan, yang merupakan seorang pakar toksikologi..
Triple-T mengandungi gabungan herba terpilih iaitu O.stamineus, F. deltoidea dan C.sinensisSetiap daripada bahan yang digunakan dalam Triple-T mempunyai fungsi dan kebaikkannya tersendiri.
Berikut kami paparkan beberapa testimoni pengguna teh herba hasil formulasi Dr Azlan ini

Semua testimoni yang dipaparkan di atas ini adalah real, bukannya rekaan semata-mata.

Namun begitu, kesannya sudah semestinya berbeza-beza bagi setiap individu.

Untuk info lanjut mengenai produk ini boleh ke klik gambar di bawah


Punca Darah Tinggi & Cara Atasinya

Apakah itu Tekanan Darah Tinggi?

Tekanan darah tinggi atau hypertension juga dikenali sebagai “silent killer” atau pembunuh senyap kerana ia tidak memberikan tanda-tanda symptom atau amaran seperti sakit gigi ataupun sakit belakang.

Penyakit darah tinggi termasuk penyakit yang banyak dihidap oleh masyarakat diseluruh dunia.

Sekiranya tidak dirawat, ia boleh membawa risiko serangan jantung, strok, penyakit buah pinggang dan demensia.Jantung kita bertugas sebagai alat mengepam di mana ia menguncup dan berehat. Aktiviti ini menghasilkan tekanan yang membawa darah keseluruh badan.

Tekanan darah ini berbeza bagi setiap seseorang individu dan bacaannya juga berbeza.

Faktor-faktor yang mempengaruhinya termasuklah faktor seperti sejarah keluarga (turunan) atau faktor genetik, umur, etnik dan gaya hidup seseorang tersebut.

Tekanan darah yang sihat adalah pada paras 120/80 mm Hg atau lebih rendah.140/90 mm Hg digunakan sebagai indikator untuk tekanan darah tinggi, tidak mengira usia seseorang itu.

Angka pertama adalah tekanan sistolik iaitu tekanan apabila jantung mengalirkan darah ke seluruh tubuh anda.

Angka kedua ialah tekanan diastolik iaitu tekanan ketika dalam keadaan rehat.

Punca Tekanan Darah Tinggi

Hampir 90% pengidap hipertensi, penyebabnya tidak diketahui dan keadaan ini dikenal sebagai hipertensi esensial atau hipertensi primer.

Hipertensi esensial kemungkinan memiliki banyak penyebab, beberapa perubahan pada jantung dan pembuluh darah kemungkinan bersama-sama menyebabkan meningkatnya tekanan darah.

Penyebab hipertensi lainnya yang jarang berlaku adalah feokromositoma, iaitu tumor pada kelenjar adrenal yang menghasilkan hormon epinefrin (adrenalin) atau norepinefrin (noradrenalin).Menurut Presiden Persatuan Hipertensi Malaysia, Dr Chia Yook Chin, sebagaimana yang dilaporkan di dalam akhbar Metro Ahad bertarikh 13. Oktober. 2013, peratusan penghidap penyakit darah tinggi di negara ini bertambah sebanyak 30 peratus sejak tahun 2006 dengan anggaran 4.8 juta individu menghidap penyakit itu ketika ini. 

Daripada jumlah tersebut, dua pertiga daripada mereka tidak menyedari perkara itu sehnngga mendapatkan pedalam meriksaan lanjut daripada doctor kerana penyakit ini tiada simpton.

Kegemukan (Obesiti), gaya hidup yang tidak aktif (kurang senaman), stres, ketagihan alkohol atau terlebih garam dalam makanan adalah antara penyumbang terjadinya hipertensi.

Stres juga cenderung menyebabkan kenaikan tekanan darah untuk sementara waktu, jika stres telah berlalu, maka tekanan darah biasanya akan kembali normal.

Secara kesimpulannya, berikut kami nyatakan beberapa punca utama yang sudah dikenalpasti

Punca Darah Tinggi.
  1. Sejarah Hipertensi dalam keluarga
  2. Obesiti
  3. Pengambilan garam dan alcohol yang berlebihan
  4. Merokok
  5. Tekanan yang melampau
Cara Menurunkan Darah Tinggi
Sebagai langkah permulaan untuk menangani kemungkinan anda mempunyai tekanan darah tinggi, ikutilah tip-tip berikut:
.
1. Kurangkan berat badan.Ambil inisiatif untuk mengurangkan atau mengawal berat badan. Kurangkan berat 5kg pun sudah memberikan impak yang ketara dan mudahkan lagi kesan ubat pemberian doktor.
.
2. Bersenamlah dengan kerap
Cuba untuk bersenam dalam 30-45 minit pada hari minggu. Paling kurang pun 3-4x seminggu.
Pada masa yang sama ini juga bantu kurangkan berat badan.
.
3. Kurangkan pengambilan garam .
Garam umpama pasir yang serap air and tingkatkan tekanan darah. Limitkan kepada kurang daripada 2.3g sehari. 
Kurangkan kicap, telur/ikan masin dan jangan tambah garam pada makanan yang sudah dihidang.
Ingat: 1 teaspoon sudahpun mengandungi 2.3g!
.
4. Jangan merokok
Kesan nikotin rokok dapat tingkatan tekanan darah sehingga 10 mm Hg sehingga sejam. 
Jadi sekiranya anda merokok sepanjang hari, tekanan darah pun lebih tinggi sepanjang masa
.
5. Kurangkan Stres.
Stres kerja, duit, kesesakan jalan dan macam-macam lagi tingkatkan tekanan darah buat sementara waktu.
Kalau anda mempunyai kronik stres, sudah tentu ia memudaratkan kesihatan anda dan boleh akibat serangan jantung, strok dan macam-macam lagi. Seimbangkan kehidupan anda dan cuba elak dari stres yang berpanjangan.
.
6. Amalkan diet yang lebih baik.
Sudah tentu diet seharian amatlah penting untuk mengawal dan kurangkan tekanan darah. 
Kurangkan pengambilan alkohol dan kafein. 
Makan hanya apabila lapar, berhenti sebelum kenyang. Ini yang terbaik.
Jika boleh berpuasa setiap isnin dan khamis juga bagus. Kurangkan portion nasi dan lebihkan serat (fiber) seperti ulam-ulman,  buah-buahan dan sayur-sayuran segar.
.
7. Amalkan Teh Herba Triple T
TRIPLE-T merupakan satu-satunya teh herba yg di formulasikan dari herba-herba tempatan yang mana telah menjalani kajian saintifik selama 7 tahun.
Pengasas produk ini ialah Dr Azlan, yang merupakan seorang pakar toksikologi.
Triple-T mengandungi gabungan herba terpilih iaitu O.stamineus, F. deltoidea dan C.sinensis.Setiap daripada bahan yang digunakan dalam Triple-T mempunyai fungsi dan kebaikkannya tersendiri.

Berikut kami paparkan beberapa testimoni pengguna teh herba hasil formulasi Dr Azlan ini

Semua testimoni yang dipaparkan di atas ini adalah real, bukannya rekaan semata-mata.

Namun begitu, kesannya sudah semestinya berbeza-beza bagi setiap individu.

Untuk info lanjut mengenai produk ini boleh ke klik gambar di bawah


Top