Utama

Ini sekali gus meletakkan Malaysia menjadi antara negara paling ramai mempunyai pesakit darah tinggi  di Asia.

Maka, atas sebab inilah, Dr Azlan dan beberapa penyelidik lain telah menjalankan penyelidikkan selama 7 tahun bagi mencari formula herba terbaik untuk membantu pesakit yang mempunyai masalah tekanan darah tinggi

Video Penghasilan Herba Untuk Pesakit Tekanan Darah Tinggi oleh Dr Azlan


Tanda-Tanda Tekanan Darah Tinggi 

ubat darah tinggi

Ketahui tanda-tanda darah tinggi yang perlu anda tahu. Simptom darah tinggi ini kadang-kadang tidak disedari oleh pesakit.

Tak ramai yang sedar mereka menghidapi masalah tekanan darah tinggi sehinggalah mereka membuat pemeriksaan. 


Punca Tekanan Darah Tinggi

Hampir 90% pengidap tekanan darah tinggi, penyebabnya tidak diketahui dan keadaan ini dikenal sebagai hipertensi esensial atau hipertensi primer.

Hipertensi esensial kemungkinan memiliki banyak penyebab, beberapa perubahan pada jantung dan pembuluh darah kemungkinan bersama-sama menyebabkan meningkatnya tekanan darah.

Namun begitu, ada beberapa simptom yang kita boleh kaitkan  denggan tekanan darah tinggi. 


Cara Menurunkan Tekanan Darah Tinggi

Terdapat pelbagai petua , cara menurunkan tekanan darah tinggi  serta kaedah alternatif di luar sana. Namun, tak semuanya selamat dan berkesan.

Malah , terdapat beberapa kes yang menyebabkan keadaan pesakit menjadi lebih teruk selepas mengambil rawatan dan supplement yang tiada kajian ke atasnya.

Oleh itu,  kami terangkan salah satu tekni dan kaedah yang inshaa Allah sangat berkesan dan telah terbukti selamat  untuk membantu masalah tekanan darah tinggi secara saintifik, bukan hanya sekadar testimoni pengguna.


Top